mittivardan

Bebis, träning, mat, hudvård, skönhet, mode, makeup!

Hoppsan

Publicerad 2012-04-21 13:10:16 i Träning & Hälsa,

Den lediga påskveckan gick på ett nafs och första arbetsveckan efter den också, sitter nu i soffan och kurerar igen, influensan som bet tag vecka 8 kändes som att det borde ha räckt. Piggelin skaver i halsen, vaniljglass är bra. Mycket vatten och vila, sen ska jag få ihop en hemtenta också hmm, hur ska detta gå. Det första är i alla fall att jag har faktiskt inte tid att vara sjuk så nu ber jag alla baciller dra så långt pepparn växer. Vill vara frisk till helgen, inflyttningsfest och allt, måste ju hinna fixa massor i veckan inför det.

Dagens tips jag ber er om är: Hur botar dig själv när du har halsont, rinning snok och hosta? Och goda snittar till helgens fest!
Host host! Ha en fin dag ;)

Onsdag...

Publicerad 2012-04-11 15:21:02 i Träning & Hälsa,

...och fortfarande regn och rusk. Trotsat vädret och tagit promenad till gymmet och tillbaka, blev totalt 6 km. Hur skönt som helst! Tog mig en tur igår i mycket mer regn vad det bjöds på idag. Håller tummarna för att det inte regnar lika mycket imorron bitti. Ska ta en tur med grannen och hans hund då. Alltid enklare med sällskap på vägen. Jag går hårt ut med träningen men det är skönt och jag vet att kroppen klarar av det, det var ju inte fem år sedan jag var i form, utan ett år sedan. Jag har även antagit mig utmaningen att träna efter Blossoms träningskoncept på viktväktarnas hemsida (Tillgång enbart om du är medlem). Det är inte en timmes pass varje gång utan snarare enkla, sköna rörelser som ökar förbränningen, styrkan och stabiliteten håller på mellan 20 minuter och upp till 50-60 minuter beroende på dag. Allt går att göra hemma! Perfekt kombination med mitt pass på Friskis och Yoga på torsdagar.


Träningen går fint, plugget mindre bra... Kommer inte riktigt igång med skrivandet av hemtentan som ska in i slutet av april. Nu ska jag försöka strukturera upp arbetet med den, sedan laga kycklinggryta lagom tills min sambo kommer hem. Efter det blir det plasmagivning, vi går iväg varannan till var tredje vecka och lämnar plasma gör det du med!? Du räddar liv! Kolla in länken: Lämna plasma
Ha en go dag folkens, tänd ljus och kura i soffan ikväll vettja ;)

Påsken

Publicerad 2012-04-10 10:16:20 i Mat & Dryck,

Startade hos min mamma på långfredagen, vi packade bilen fredagmorgon och rullade ut på vägarna i timmarna fyra för att välkomnas av min kära syster, mamma och hennes man. Det stod lunch på bordet när vi kom bara att hugga i, kålsoppa, mumsigt värre! Sedan blev det bastu för hela slanten, det är det bästa som finns, hade gärna tagit mig en bastu nu när jag varit ute i regnet och gått. Till kvällen blev det påskmiddag innehållade: Förrätt: småplock av allt det goda som hör påsken till. Varmrätt: Lammfilé och kalkon med fänkålsgratäng och potatisklyftor i ugn, rödvinssås och pepparsås!
Helt ljuvligt!
Påskafton åts det massor av Lasse Åberg-ägg och dracks kaffe sen blev det kalkonsoppa till lunch på skrovet som var kvar sen igår! Vilka smaker, sådant man borde ta till vara på oftare. Bilen rullade hemåt på eftermiddagen, mamma skulle jobba och vi ville vara hemma lite innan sambon börjar jobba igen. (Jag har påsklov, hihi.) Vi gick och storhandlade på självaste pskafton, hur skönt som helst. Fick visst med oss en grill hem!
Blev tispade om att köpa en Weber-grill och där stod den på ICA och väntade på oss. I söndags blev det alltså grillat! Efter ett crosspass som jag hängde med på då en friskis-ledare skulle köra genom sitt pass. Lite otränad så gick det relativt bra ändå, hängde med hela tiden, men det var tufft. Nu är det hårda tag som gäller igen, jag är gammal viktväktare och nu räknas och tränas hårt igen, kilona ska ner ett efter ett. Nu blir det plugga!
Vi hörs!

Spirulina

Publicerad 2012-04-03 07:58:58 i Träning & Hälsa,

Började dricka Spirulina igen efter ett besök hos min kära syster. Snart fått i mig en hel burk 200 gram under cirka 5-6 veckor. Naglarna är helt glansiga och starka, håret är friskt och huden mår bra! Jag känner mig mycket piggare och friskare det var en perfekt boost efter influensan jag hade innan och under sprotlovet. Jag tänker fortsätta med spirulina också för den delen.
Min morgonrutin med spirulina ser ut såhär: Jag startar med en "shot" aloe vera som jag har gjort i snart ett års tid. Därefter häller jag upp med ett halvt glas mild juice (inte enbart apelsin, den blir sur och besk i smaken) och hälften kallt vatten. Häller i en rågad tesked Spirulina alger och blandar ordentligt. Ta gärna ett stort glas till det här så att det blir enklare att blanda. Varför jag använder juice är för att jag upplever att det inte löser sig i enbart vatten. Plus att det smakar lite godare då också ;) Det smakar inte godis men det är nyttigt se nedan:

"Spirulina är en färskvattensalg som innehåller över 100 olika näringsämnen inklusive viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och aminosyror. Att ta Lifestream Spirulina är som att äta en stor skål med ekologiskt odlade gröna grönsaker – fast 10 ggr rikare! Spirulina är ansedd till att vara det ultimata närings & energitillskottet för bl.a. kvinnor, gravida, ammande mödrar, äldre, barn i tillväxten, vegetarianer och aktiva." Info från lifebutiken.se

"Algerna i världens hav och sjöar står för en väsentlig del av syreproduktionen på jorden. Men algerna besitter också andra livsviktiga egenskaper. De är rika på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen varav vissa annars bara återfinns i kött. Spirulina är en alg som är ett särskilt lämpligt kosttillskott för vegetarianer.
– Spirulina är en fantastisk cocktail av olika näringsämnen i mycket koncentrerad form, säger näringsexpert Magnus Nylander. Likt ett havens naturliga penicillin innehåller algerna olika antibiotiska, bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunsystem. Spirulina har dessutom en kolesterolsänkande effekt som förebygger hjärt-kärlsjukdomar och en antioxidant effekt som bromsar åldrandet. Magnus Nylander framhåller också den höga järnhalten i spirulina. – Spirulina innehåller också mangan, som är bra för det antioxidanta försvaret, och krom, som gör insulinet effektivare. Insulinet är en förutsättning för att kroppen ska kunna ta upp socker. Vid lågt blodsocker uppstår ett sötsaksbehov, som i sin tur kan innebära viktökning och tandproblem. Magnus Nylander rekommenderar en daglig dos av 8–10 gram. En överdos av spirulina är inte farlig, men det är onyttigt med för höga doser av järn i kroppen." Artikel aftonbaldet.se

Jag tycker det här är det bästa kosttillskottet man kan tänka sig nu i vårtider då vi behöver mer energi, lycka till och säg gärna till om ni har frågor eller själva tycker att det har fungerat bra!

Brödbak i olika steg (bilder)

Publicerad 2012-04-02 18:42:50 i Mat & Dryck,

Igår bakade jag bröd, har tänkt att ha det lite som en vana varannan helg. Det är så gott och det känns mycket bättre att ha gjort brödet själv, då vet man vad det är i. Igår gjorde jag fillimpa efter en kompis mammas goda recept. Och dinkelfrallor som finns i boken Behåll vikten med GI av Susanne Dalslätt en otroligt entusiastisk människa som arbetar som kostrådgivare och förläser om kost och träning, just nu är det marathon som gäller ;)
Hon är även som fick mig att börja tänka på att kost inte är så krångligt, det går att lyckas med enkla medel också.

Dinkelfrallor

Cirka 20 st

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk kallpressad olivolja
1 msk flytande akaciahonung (jag hade agavesirap)
2 rivna morötter
1 dl pumpakärnor eller solroskärnor
1/2 msk salt
12 dl fullkornsmjöl av dinkel (lite extra till knådning)

Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Blanda i olivolja, honung, morötter, pumpa/solroskärnor oh salt. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen fast och smidig. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp degen på mjölat bakbord och illsätt lite extra mjöl. Knåda degen smidig och forma till en rulle. Dela i 20 bitar och forma till bullar. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter. (Mitt tips, låt dem jäsa över spisen som nu är varm) Pensla bullarna med lite vatten och strö över pumpa/solroskärnor. Grädda mitt i ugnen på 25 grader i cirka 12 minuter.

Ingredienserna



Jäsning på gång


Frallorna på jäsning


Klara dinkelfrallor


Det blev så mumsigt så jag gjorde det igen, de här gjorde jag för två veckor sedan ;) Nu är frysen full med gott bröd. Baka lite du med, det är en härlig frizon att baka. Rogivande för kroppen och knoppen, lycka till därute!

Om

Min profilbild

Minna

Kontakta mig på [email protected] vid funderingar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela